Saturday, February 16, 2013

The turning point



Asslamualaikum ..

Memang sejak masuk k0lej, xsempat eden nk update belog niyh =='.. sibok sgt dgn aktiviti luar darjah yg aq sertai.. Haaa haa haa.. *gelak setan* sejak zaman t0k kad0k aq kt sek0lah dulu p0wn aq xpernh j0in aktiviti2 cenggini.. =D


Hidup aq dibelenggu dgn tugasan2 yg tatkala menggugurkan rerambut halus aq sedia ad niyh.. huhh~,~ nk buat mcm mane daa tertulis aq bakal jadik cik nurse :)) hihihihi.. sejak masuk zaman 2013 niyh, aq sudah mula berjinak2 dgn n0vel-novel agung karya hl0vate..  aq paling terasa sampai meresap jauh ke lub0k hati niyh adalah V.E.R.S.U.S


*beli! confrim menarik :) 
untuk  manusia yang berubah

Seriusly, memang si Minn Edina tu buat aq xtidur malam.. Terasa macam menusuk dada! (banjir jugak bilik)
Macam mana si minn berubah 360 darjah bec0me a better girl :)) memang bukan mudah bila
kita terpaksa buang semua benda yg kita suka buat.. sakit.. sangat sakit sbb kita tahu benda 
itu bukan termaktub dalam islam.. tapi kita still nk buat.. example, pkai skinny jeans :)
da nama p0wn skinny kan memang terserlah kebentukan peha yang pejal bila memakai nya.. padahal tau dalam syariat, semua daa tertulis hukum-hukum Allah.. hailah, aq memang terasa jahil sangat..


dulu, kalau boleh beli baju nk fit. yg memang muat-muat badan je bila pakai.. tapi, nasib time 2 aq kurus mcm lidi.. :)) kalu aq triple, x ke napak lemak2 berlebihan?? tudung kalu b0leyh nk berbelit2 mcm ular sawa.. selendang lagilaah berpusing-pusing aq buat dulu.. banyak sangat yang aq buat zaman remaja dahulu..bhahaaa 'macam gaya daa tua je aq cakap' sejak aq tergerak hati nk beli versus niyh, rasa hidup aq mcm berubah 90' darjah.. teng0k baju2 aq dulu rasa nk k0yak2 sampai lunyai.. aq sedih sebab penat jer makayah hantar ke sek0lah agama tp realiti aq xprnh nk praktikn ap yang aq belajar time drjh 1 lagi.. 


memang rasa apa yang minn rasa.. suka yg berfesyen niyh, tapi xm0lek terlalu dipamerkan pd public.. kecantikan * hakikat, xberapa nk cantik rupe siti saleha tapi bersyukur sbb lengkap Allah kurniakn* bialah untuk si suami. :)) hihihihi *gatal* tapi bia turning p0int tuu dah datang dalam hati, rasa macam ad 1 perasaan yg laen.. memg terasa laen sgt.. rasa Allah nak tunjuk kasih sayang Dia pada hamba-hambaNya.. moh0n m0ga2 Allah sentiasa memberikan hidayah pada kita semua dan sentiasa berada di samping kita.. sbb bila Dia jauh dari kita, mungkin kita daa tersasar jauh dari landasannya syariat yg sebenarnya..




No comments:

Post a Comment